AKTUÁLNĚ

DOUČOVÁNÍ ANGLIČTINY
Ptáte se mě na doučování angličtiny.

I tento školní rok nabízím doučování angličtiny tak, aby to "nebolelo". S pomocí zábavných her, pomůcek, pracovních listů, cédéček.
Ještě mám pár termínů volných, takže se můžete hlásit e-mailem a domluvíme se na konkrétním termínu i rozsahu doučování. Těším se na Vás!

středa 10. června 2009

Jack and the beanstalk

Nevím, jestli někdo z vás zná pohádku o Jackovi a kouzelném fazolovém stonku. Jestli ne, je načase se ji naučit. Budeme ji potřebovat k hraní další hry, která vypadá takhle (kdo se chce podívat, jak hra vypadá uvnitř a jak se hraje, může kliknout sem):

Tato hra je vhodná i pro mladší děti, proto si ji tentokrát zahrají i prvňáčci a druháci. Budeme lovit v kouzelném sáčku, hledat hmatem správné tvary a stavět dohromady obrovský fazolový stonek, abychom pomohli Jackovi utéct zlému obrovi.

Budeme potřebovat slovíčka tvarů, která se nám určitě budou hodit. Naučíme se je ve škole. Ale pohádku si můžete poslechnout už teď - dokonce si k ní můžete vytisknout několik omalovánek a bludišť. Více uvnitř článku :)


Pohádku o Jackovi zná každé anglické dítě. Ve zkratce se v ní jedná o toto: Malý Jack žije sám se svojí maminkou. Jsou velmi chudí a mají jedinou krávu. Tu jde Jack prodat na trh. Cestou potká stařečka, který mu za krávu nabídne tři fazole. Jack souhlasí a vrací se domů. Dostane od maminky vynadáno, fazole letí z okna a Jack je velmi smutný. Ráno uvidí před domem obrovský fazolový stonek. Jack po něm leze nahoru - až do nebes, kde uvidí velký a krásný zámek. Vejde dovnitř, ale uslyší obra. Rychle se schová do skříně. Obr má v zámku kouzelnou slepici, která snáší zlatá vajíčka a také harfu, která hraje nádherné ukolébavky. Zahraje obrovi a ten usne. Jack slepici i harfu vezme a utíká pryč. Harfa ale hraje: Někdo mě unáší, můj pane! Obr se vzbudí a pronásleduje Jacka. Ten rychle sklouzne po fazolovém stonku, zavolá na maminku, ta uřízne stonek a obr spadne na zem a zabije se.

Podívejte se na pohádku na videu (jde o verzi s hodnou vílou, která Jackovi prozradí, že zámek je jeho a jeho rodičů, takže nekrade, nýbrž si bere vše, o co ho obr připravil):



Další video je vyprávěno dítětem. Podívejte se a poslechněte si nádhernou dětskou angličtinu:



Vytiskněte si omalovánky a další pracovní listy (bludiště) k pohádce:







Žádné komentáře:

Okomentovat