AKTUÁLNĚ

DOUČOVÁNÍ ANGLIČTINY
Ptáte se mě na doučování angličtiny.

I tento školní rok nabízím doučování angličtiny tak, aby to "nebolelo". S pomocí zábavných her, pomůcek, pracovních listů, cédéček.
Ještě mám pár termínů volných, takže se můžete hlásit e-mailem a domluvíme se na konkrétním termínu i rozsahu doučování. Těším se na Vás!

pondělí 7. září 2009

Postcrossing - posíláme první anglicky psaný pohled

V páté třídě jsme se dohodli na tom, že se v letošním školním roce zúčastníme celosvětové hry Postcrossing. Jde o to, že se hráči zaregistrují na internetu a všichni registrovaní (hru hraje okolo 125 000 lidí z 199 států světa) si mezi sebou vyměňují pohledy. Nejde ale o systém letadla nebo náhodného výběru adres. Systém je velmi dobře propracovaný a nestane se, aby někdo jen psal a nic nedostával. Počet pohledů, které putují, je omezený a celý systém je velmi přísně regulovaný. Více o hře např. v tomto článku.

Hru jsem vyzkoušela už o prázdninách se svými dětmi, abych věděla, jak to celé funguje a musím říct, že už máme doma pohledy z Finska, USA, Lotyšska nebo z Británie. My posílali pohled např. do Austrálie, Číny nebo do Kanady.

Založila jsem na adrese www.postcrossing.com "školní" účet a systém nám vygeneroval prvního příjemce pohledu. Poputuje do Holandska:


Ve středu ho s páťáky napíšeme (samozřejmě v angličtině) a pošleme. Snad bude mít Anita, která má psa a ráda navštěvuje delfinária, radost.


2 komentáře:

Petra řekl(a)...

To je výborný nápad, taky to ve škole zkusíme. Díky za tip!

Anonymní řekl(a)...

Thanks for tip ;) It may be amazing for students in my class... :)

Okomentovat