AKTUÁLNĚ

DOUČOVÁNÍ ANGLIČTINY
Ptáte se mě na doučování angličtiny.

I tento školní rok nabízím doučování angličtiny tak, aby to "nebolelo". S pomocí zábavných her, pomůcek, pracovních listů, cédéček.
Ještě mám pár termínů volných, takže se můžete hlásit e-mailem a domluvíme se na konkrétním termínu i rozsahu doučování. Těším se na Vás!

pátek 8. ledna 2010

He/she's ..... ing


Ve čtvrté třídě jsme se začali učit přítomný čas průběhový - vyjadřuje právě probíhající děj. Dnešní hodinu strávíme hraním karet. Ale nebudou to žolíky ani karty na prší - vytvořila jsem pro vás kartičky, se kterými si můžete upevnit právě tuto gramatiku.

Stačí, když si vytisknete tenhle obrázek a rozstříháte (kliknutím na obrázek se zvětší). Pak už je na vás, jak ho využijete. Nabízím několik možností:

1. Vytisknout dvakrát a zahrát si pexeso (buď hledáme dvojice obrázků nebo dvojice vět) nebo vytisknout jednou a zahrát si pexeso s dvojicemi obrázek-věta.

2. Spojit obrázek s větou.

3. Vytisknout víckrát a vystříhnout jako dominové karty (obrázek a text u sebe) a hrát jako domino.

4. Dát na hromádku všechny kartičky s obrázky a snažit se je pojmenovat.

5. Na druhou stranu kartičky s obrázkem napsat zpaměti větu (a naopak - na druhou stranu kartičky s větou nakreslit obrázek).

6. Je to na vás, třeba vás napadnou i další hry - jestli ano, napište to do komentářů :)


1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, mám jeden nápad. Není můj, ale využívám ho nejen v hodinách angličtiny. Stačí dvě plácačky na mouchy a obrázky.
Obrázky nalepíte na tabuli. Třídu rozdělíte na dvě skupiny. První z obou skupin si vezmou plácačku na mouchy a učitel říká slovní spojení, např."She´s drinking" Kdo z dvojice první plácne do správného obrázku, má bod.
Dávám každé dvojici pět pokusů, potom se vystřídají. Ostatní děti nesmí radit, jen povzbuzovat.
Je to sice trochu hlučné, ale děti to milují. Někdy uspěje víc i ten, kdo v angličtině není tak dobrý. Vítěz není nikdy předem dán mírou znalostí.
Hodně radosti v hodinách angličtiny.
Karolína Bryczová

Okomentovat