AKTUÁLNĚ

DOUČOVÁNÍ ANGLIČTINY
Ptáte se mě na doučování angličtiny.

I tento školní rok nabízím doučování angličtiny tak, aby to "nebolelo". S pomocí zábavných her, pomůcek, pracovních listů, cédéček.
Ještě mám pár termínů volných, takže se můžete hlásit e-mailem a domluvíme se na konkrétním termínu i rozsahu doučování. Těším se na Vás!

středa 11. února 2009

Výborná stránka plná her se slovíčky

Objevila jsem nádherné webové stránky, které pomůžou se základními slovíčky. Najdete je na adrese http://www.learningchocolate.com a hned na úvodní stránce si můžete vybrat okruh slovíček, který vás zajímá. Já si na ukázku vybrala zvířátka (Animals 1):



Co všechno můžete na těchto stránkách dělat?


U každého zvířátka je ikona repráčku. Když na něj kliknete, slovíčko se správně vysloví. A dál, všimněte si záložek nad obrázky:

1. Review - to je základní obrazovka, kde se můžete slovíčka naučit - podívat se na obrázek, poslechnout si slovíčko a přečíst, jak se píše.

2. Match up 1 - zvuková spojovačka - dole na obrazovce jsou černé repráčky a vaším úkolem je přesunout je na správné místo (ke slovu). Nejdřív na něj klikněte a podle toho, jaké slovo na vás "promluví", přesunete ho ke správnému slovíčku.

3. Match up 2 - slovní spojovačka - tentokrát k obrázkům přesouváte napsaná slovíčka

4. Match up 3 - spojovačka obrázku a zvuku - další spojování, tentokrát přesouváte správný zvuk k obrázku.

5. Fill in - dopisování - tohle je klasika. Pod obrázky doplňujete správná slovíčka - píšete na klávesnici.

6. Dictation - vedle repráčku je políčko, do kterého máte vepsat slovo, které uslyšíte.



Žádné komentáře:

Okomentovat